Prešao u rivalski tabor
0

Alex McLeish preuzeo Aston Villu

Totalsport
Aston Villa, premierligaški klub iz Birmnighama, potvrdila je Alexa McLeisha kao novog menadžera vlastitog nogometnog tima.

Detalji ugovora zasad nisu objelodanjeni.

Transfer je definitivno realiziran samo pet dana nakon što je škotski trener napustio gradskog rivala Birmingham, klub s kojim je protekle sezone ispao u drugu ligu (Championship).

Njegov je odlazak ogorčio vodstvo Birminghama jer je McLeish imao još dvije godine važeći ugovor, zbog čega su iz novog drugoligaša tražili odštetu od 5,4 miliona funti. Istovremeno je izazvao bijes Villinih navijača, koji ne podnose igrače niti trenere gradskog rivala.

"Počašćen sam što sam dobio priliku voditi ekipu poput Aston Ville, koja ima fantastičnu historiju. Znam da su neki navijači izrazili nezadovoljstvo mojim dolaskom. Mogu shvatiti zbog čega. Učinit ću sve što mogu kako bih ih uvjerio da sam baš ja pravi čovjek za mjesto trenera", rekao je McLeish.

Škot će na klupi naslijediti Francuza Gerarda Houlliera, koji se morao povući zbog zdravstvenih problema sa srcem. Treći je trener kluba u posljednjih devet mjeseci. Uoči početka prošle sezone ostavku je podnio Martin O'Neill.