Dobre vijesti
185

Alex Ferguson se probudio iz kome, razgovarao s porodicom i prijateljima

Klix.ba
Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Legendarni škotski trener Sir Alex Ferguson više nije u stanju kome te pokazuje obećavajuće znakove oporavka nakon hitne operacije zbog moždanog udara u subotu, javljaju engleski mediji.

Ferguson zasad ostaje na odjelu intenzivne njege, ali već dva dana nakon operacije bivši trener Manchester Uniteda je sjedio i razgovarao s porodicom i prijateljima u bolnici Salford Royal.

Škotski stručnjak dobro reagira na terapiju, ali put do oporavka bit će dug, čega je svjestan i kapiten Crvenih vragova Michael Carrick.

"Bio sam slomljen. Dobio sam poruku u subotu navečer i nisam odmah bio svjestan svega. Cijeli svijet mu je izrazio podršku, a ja sam bio iskreno zabrinut zbog Alexa, kao bivšeg trenera i prijatelja. Takav utjecaj je on imao na sve, puno mi znači, kao i klubu. Svi smo molili i mislili na njega cijelu noć. Teška su vremena za sve, ali moramo ostati pozitivni i nadati se da će to prebroditi", rekao je Carrick.

Sličnih misli je i Ryan Giggs, dugogodišnji veznjak Uniteda, koji je rekao da je sljedećih nekoliko dana ključno te je zaključio da je Alex borac i da će uspjeti u svojoj borbi.