"Najtužniji potpis u mom životu"
16

Alex de Souza prekinuo ugovor sa Fenerbahceom

Anadolija
Alex de Souza (Foto: Anadolija)
Alex de Souza (Foto: Anadolija)
Povremeni brazilski reprezentativac i kapiten turskog Fenerbahcea Alex de Souza, prekinuo je danas ugovor sa klubom za koji je nastupao u proteklih osam sezona, javio je novinar agencije Anadolija.

Brazilac se danas sastao sa predsjednikom istanbulskog kluba Azizom Yildirimom i članovima Upravnog odbora, a na sastanku je saopštio odluku o napustanju Fenerbahcea.

„Okončao sam ugovor. To je bio najtužniji potpis u mom životu. Fenerbahce je izgubio igrača, ali je dobio navijača. Zahvaljujem se na svemu", napisao je Alex de Souza na svom profilu na jednoj društvenoj mreži.

Alex de Souza, Brazilac koji je godinama bio okosnica tima sa Šukru Saračoglu stadiona udaljen je iz prvog tima nakon prošlosedmične utakmice sa Kasimpasom, kada je nakon izmjene ostatak susreta pratio sa tribina, odbivši sjesti na klupu za rezervne igrače.

U ranijem saopćenju "žuto-plavog" kluba se navodi da je na sastanku Uprave i trenera Aykuta Kocamana donesena odluka da se kapiten ovog tima udalji iz startne ekipe.

Aykut Kocaman se prije treninga koji je održan jutros susreo sa Brazilcem Alexom, te mu saopćio ovu odluku.

Nakon pobjede Fenerbahcea nad Kasimpasom, predsjednik kluba Aziz Yildirim održao je sastanak sa stručnim štabom i nogometašima u svlačionici.

Brazilac de Souza, koji već devetu sezonu nosi dres turskog Fenerbahcea, u drugom poluvremenu ove utakmice je zamijenjen, a nakon izmjene je odbio sjesti na klupu za rezervne igrače, te ostatak meča odgledao sa tribina.