Nogomet
0

Alen Mešanović: U životu je sve relativno, ponekad i autsajederi znaju iznenaditi

Klix.ba
Alen Mešanović
Alen Mešanović
Alen Mešanović se vraća na fudbalske terene, ali ne u svojstvu igrača već kao trener.

Prvi trenerski angažman nekada najbolji igrač Premijer lige BiH imat će u Podgrmeču. Čelnici kluba iz Sanskog mosta nakon odlaska Benjamina Ključanina povjerenje su odlučili ukazati Alenu Mešanoviću.

“Oni su nakon konsultacija sa nekim igračima izrazili želju da upravo ja preuzmem tim. Odlučio sam prihvatiti veliki izazov i pokušati napraviti čudo već u svom prvom mandatu u svojstvu trenera“, rekao je Mešanović, objasnivši da bi opstanak Podgrmeča u Prvoj ligi FBiH bio ravan senzaciji.

“Treba biti objektivan i reći da su šanse za opstanak male. Ove sezone će ispaći veći broj klubova, a Podgrmeč je ostao gotovo bez kompletnog igračkog kadra iz prošle sezone. Zatekao sam mladu ekipu, ali se ne plašim. Idemo raditi i pokušati napraviti rezultat. U životu je sve relativno. Nekada i autsajderi znaju biti neugodni“, dodao je Mešanović.

Mešanovićev stariji sin Hamza već je priključen prvom timu Veleža. Tokom priprema je vrijedno radio, a trener Dželaludin Muharemović o njemu je imao riječi hvale. Zbog toga nije isključeno da mlađi Mešanović uskoro upiše debi u Premijer ligi i tako krene stopama svog oca, koji je također u najboljoj bh. ligi debitovao u Veležovom dresu.