Srbijanski veznjak
147

Aleksandar Pejović novo pojačanje FK Sarajevo

N. K.
Aleksandar Pejović (Foto: FK Sarajevo)
Aleksandar Pejović (Foto: FK Sarajevo)
Srbijanski veznjak Aleksandar Pejović (29) novo je pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo nakon što je danas i zvanično potpisao ugovor s Bordo timom.
Pejović, koji je potpisao dvogodišnji ugovor s aktuelnim prvakom BiH, igra zadnjeg veznog, ali može pokriti i pozicije ofanzivnog veznjaka te lijevog krila.

"Drago mi je što sam dogovorio sve uslove s FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Mogu reći da sam upoznat s ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige, Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti dobre rezultate. Očekuju nas i utakmice u Evropi te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat", rekao je Pejović nakon potpisa ugovora.

U Sarajevo stiže iz Radničkog iz Niša čiji je član od januara ove godine, ali je upisao samo tri nastupa u kojima je postigao jedan pogodak te upisao jednu asistenciju.

"Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima nogometa na našim prostorima te igraču koji ima više od 200 nastupa u najvišem rangu srbijanskog nogometa", rekao je sportski koordinator FK Sarajevo Emir Hadžić.

Inače, Pejović je karijeru počeo u Slogi iz Požege, a potom je nastupao za Radnički, Slobodu iz Užica, Trelissac, OFK Beograd, Mladost i Dinamo iz Minska, odakle je prešao u Radnički iz Niša.