Okončao karijeru
636

Aleksandar Kosorić se u suzama oprostio od dresa Željezničara i Manijaka

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Željezničara odigrali su najlošiju polusezonu od osnivanja Premijer lige Bosne i Hercegovine i nakon jučerašnjeg poraza od GOŠK-a (1:0) u Gabeli na ivici su zone ispadanja.
Jučerašnji meč bio je i posljednji za iskusnog štopera Aleksandra Kosorića, koji je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Plavih s Grbavice.

Kosorić je odigrao svih 90 minuta duela u Gabeli, a na kraju se u suzama oprostio od Željezničara i njegovih najvatrenijih navijača Manijaka.

Na snimku koji je objavio FK Željezničar vidi se kako je Kosorić poslije utakmice prišao Manijacima koji su doputovali na gostovanje u Gabelu i jednom od njih poklonio dres.

Tom prilikom su se mogle uočiti i suze na njegovom licu, a snimak koji je objavio FK Željezničar možete pogledati na ovom linku.

Kosorić ima 36 godina i sada definitivno završava karijeru, što je prije nekoliko dana i najavio u intervjuu za Klix.ba.

Za Željezničar je Kosorić upisao 188 nastupa, postigao je 4 gola i upisao 6 asistencija, a još je kroz karijeru nastupao i za Partizan, Radnički Niš, Erbil, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Radnik iz Bijeljine, Radnički Kragujevac, Rad, latvijski Spartaks Jurmala i malteški Balzan.

Upisao je i nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine s kojom je osvojio Kirin kup u Japanu.