Nogomet
15

Aldin Šišić potpisao za Čelik: Došao sam radi kluba, pare nisu bitne

Piše: E. M.
Sa današnjeg predstavljanja Aldina Šišića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Sa današnjeg predstavljanja Aldina Šišića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometni klub Čelik danas je zvanično predstavio svoje prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku. Ugovor na šest mjeseci sa zeničkim premijerligašem potpisao je Aldin Šišić.

Šišić je u Čelik došao iz FK Mladost Doboj Kakanj, a nije imao posebnih zahtjeva prilikom dolaska u klub. Kako je kazao na današnjoj konferenciji za novinare, u Čelik ne bi došao da ne vjeruje da ne mogu izboriti opstanak u Premijer ligi BiH.

"Drago mi je da sam ponovo ovdje i da vas vidim nakon pet godina. Kada sam odlazio iz Čelika situacija je bila kao i sada, ali sam otišao zbog ljudi, a ne zbog para. Proveo sam pet godina igrajući, borio se, ali sam uvijek imao želju da se vratim u Čelik", kazao je Šišić.

On je istakao kako nije imao posebne zahtjeve za potpisivanje ugovora sa Čelikom te da se nada da će opravdati povjerenje Uprave.

"Došao sam, obavio razgovore, prihvatio što su mi ponudili jer meni četiri mjeseca u životu ne znače ništa, a ono što ja mogu dati Čeliku znači mnogo više od para. Mislim da možemo ostati u ligi i zbog toga sam i došao. Raduje me povratak navijača i to će biti dodatni motiv za sve nas. Borit ćemo se do posljednje kapi krvi i pokušat ću opravdati povjerenje kluba", poručio je Šišić.

Zeničani će pod rukovodstvom predsjednika Selvedina Šatorovića u narednom periodu dovesti još nekoliko igrača s kojima su u pregovorima, a treninge i kontrolne utakmice do odlaska u toplije krajeve odraditi će u Zenici.