Zvanično predstavljen
291

Aldin Đidić novi trener FK Goražde, naslijedio je Admira Adžema

E. A.
Aldin Đidić
Aldin Đidić
Aldin Đidić, bivši reprezentativac BIH, igrač Čelika, Interbloka, ruskog Kamaza, te Slobode iz Tuzle novi je šef stručnog štaba FK Goražde.

On je na ovoj poziciji zamijenio Admira Adžema koji je prije desetak dana napustio klub.

"Tražili smo najbolje rješenje u međuvremenu, međutim ostavka pomoćnog trenera Muhameda Zejnilhodžića nakon nedjeljne prijateljske utakmice sa Romanijom je sve ubrzala. Ono što je klub tražio jeste mlade i ambiciozan trener kojem je na prvom mjestu rad i rezultati, a ne finansije i to smo pronašli u Aldinu Đidiću kojem želimo dobrodošlicu sa željom da uspješno sarađujemo u narednom period", izjavio je Ermin Herak, sportski direktor FK Goražde.

Đidić je zadovoljan zbog ukazane prilike da vodi klub u nastavku sezone Prve lige FBiH.

"Još nisam imao vremena da se upoznam sa igračima, ali sam pogledao zadnju utakmicu koju su igrali sa Romanijom. Moram pohvaliti prethodnog trenera Adžema koji je ostavio ekipu na četvrtom mjestu i naravno upravu koja se bori za ovaj klub i grad. Cilj mi je da ostvarim što bolji rezultat FK Goražde. Da li će to biti drugo, treće, četvrto ili peto mjesto, ne znam, naravno svi bi voljeli da budemo prvi, ali trebamo da idemo iz utakmice u utakmicu i ostvarujemo što bolje rezultate i plasman na tabeli", kazao je Đidić.

FK Goražde do sada je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, za nekoliko dana slijedi nova sa Sutjeskom iz Foče, kao i susret sa timom Stupčanice iz Olova.