Zadovoljan rezultatima
16

Alcaraz iskreno priznao: Do kraja godine želim uzeti Đokoviću prvo mjesto na ATP listi

K. H.
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz
Španski teniser Carlos Alcaraz ove sedmice će prvi put igrati u Kini, a on je prvi nositelj ATP 500 turnira u Pekingu, gdje želi doći do trofeja i novih bodova u borbi za prvo mjesto.

"Spreman sam za debi", rekao je Alcaraz, koji se tako na teren vraća nakon kraćeg odmora poslije US OPena.

"Trenirao sam kući prije dolaska ovdje, tako da je trenutno sve kako treba. Već sam trenirao i na Centralnom terenu, kako bih vidio kakva je podloga", dodaje španski teniser.

Sjajni teniser izgubio je prvo mjesto na ATP listi nakon poraza u polufinalu US Opena, ali još uvijek ima šansu da do kraja godine vrati tu poziciju, no trenutno Đoković ima 3.260 poena više.

"Moj cilj je broj 1 i to je sigurno, više puta sam rekao da Đoković i ja imamo jednu veoma lijepu bitku za tu prvu poziciju. On je fenomenalno odigrao američku turneju, prvi je i da bih se vratio na vrh, morat ću da igram s velikom motivacijom. To imam na umu svaki put kad izađem na trening i na to mislim svaki put kada igram turnir", rekao je Alcaraz.

Za kraj je dodao kako je zadovoljan rezultatima u 2023. godini, a posebno je zadovoljan kvalitetom igre. Za sljedeću sezonu je rekao da želi igrati i osvojiti sva četiri Grand Slam turnira.