Nogomet
0

Albiol: Mourinho je izgubio Realovu svlačionicu

Totalsport
Raul Albiol (Foto: AFP)
Raul Albiol (Foto: AFP)
Španski odbrambeni nogometaš Napolija Raul Albiol (28) otkrio je kakva je bila atmosfera u svlačionici madridskog Reala posljednjih nekoliko mjeseci pod vladavinom Josea Mourinha.

Albiol je u julu prešao iz Real Madrida u Napoli nakon četiri godine provedene na Santiago Bernabeuu, a njegov se odlazak poklopio s odlaskom trenera Mourinha u Chelsea.

Iako je Mourinho u Realu 2012. godine osvojio naslov španskog prvaka, prošle je sezone ostao bez trofeja. U Primeri je završio drugi iza Barcelone, u Kupu kralja je poražen u finalu od Atletica, dok je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Borussije Dortmund. Pored svega je imao javne nesuglasice sa golmanom Ikerom Casillasom i stoperom Pepeom.

"S Mourinhom nikad nisam imao loš odnos, uvijek sam se slagao s njime. Ali posljednja tri mjeseca u Realu su bila neugodna, jer smo izgubili prvenstvo, izbačeni smo iz Lige prvaka i izgubili smo finale Kupa kralja. Možda je prošla godina bila najgora što se tiče atmosfere u svlačionici, ali i dalje ću pamtiti ono dobro i svoj odnos s Mourinhom koji je bio normalan", rekao je Albiol za El Pais.