Bivši saigrači
8

Albi ne nedostaje Neymar: Puno bolje igram od kada je otišao iz kluba

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Barcelone Jordi Alba u izjavi za španske medije rekao je kako pruža puno bolje igre od kada je klub napustio Brazilac Neymar.

Podsjećamo, Neymar je iz Barcelone u transferu vrijednom 222 miliona eura otišao u PSG, a njegov prelazak u Francusku ujedno je i najskuplji transfer svih vremena.

Lijevi bek Blaugrane rekao je da odlaskom Neymara ima puno više prostora na lijevoj strani te da je sretan trenutnim igračkim kadrom u španskom klubu.

"Sada imam više prostora za igru i iskreno, za mene je mnogo bolje igrati bez Neymara. On je sjajan igrač koji je odlučio otići iz kluba zbog okolnosti u kojima se nalazio, svojih osjećaja i misli. Ja sam zadovoljan trenutnim igračkim kadrom jer je ostalo još puno igrača koji mogu uraditi dobar posao", rekao je Jordi Alba za Mundo Deportivo.

Treba napomenuti da je kapiten Real Madrida Sergio Ramos nedavno istakao da bi volio vidjeti Neymara u Kraljevskom klubu, a sve više se u francuskim medijima provlači priča u kojoj se govori da Brazilac nije omiljen u svlačionici Parižana.