Nogomet
6

Albanija odbila prijedlog za odigravanje nove utakmice sa Srbijom

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da su čelnici nacionalnog saveza Albanije odbili prijedlog odigravanja nove utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

FSS je predložilo odigravanje tog meča uz odobrenje Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je na sastanku u Nionu odbila žalbe oba saveza.

"I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe 'I' - Portugalu, Danskoj i Jermeniji, uz nadi da će sportski duh odnijeti pobjedu, članovi delegacije Fudbalskog saveza Albanije odbili su prijedlog Srbije", navode iz FSS-a.

U saopštenju se dodaje da Komisija za žalbe nije promijenila prvobitnu odluku Disciplinske komisije UEFA o kažnjavanju fudbalskih saveza Srbije i Albanije povodom prekinute utakmice 14. oktobra u Beogradu.

Prema toj odluci, utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpska selekcija kažnjena oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

UEFA će nacionalnim savezima Srbije i Albanije dostaviti obrazloženje donesenih odluka najkasnije do 25. decembra.

Obje strane imaju pravo žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani u roku od 21 dana od prijema pismenog obrazloženja.