Promjene u reprezentaciji
0

Albanci okupili nevjerovatna imena: Selektor je slavni Brazilac iz Barce, pomoćnik Zabaleta

D. P.
Sylvinho i Zabaleta vodit će Albaniju (Foto: Twitter)
Sylvinho i Zabaleta vodit će Albaniju (Foto: Twitter)
Nogometna reprezentacija Albanije okupila je tri zanimljiva imena koja će voditi seniorsku selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Albanci često posežu za inostranim imenima kada su u pitanju selektori, a ovoga puta čini se da su okupili najzanimljiviju ekipu ikada.

Ozvaničeno je da će selektor biti Sylvio Mendes Campos Junior, odnosno Sylvinho, nekada slavni brazilski nogometaš koji je nastupao za Barcelonu, Arsenal i Manchester City.

Sylvinho je prethodno radio kao trener Lyona i Corinthiansa, a Albanija će mu biti prvi nacionalni tim kojeg će voditi.

No, to nije sve. S njim u Albaniju dolaze još dva veoma poznata imena.

[TWITTER]1609959948389126145[/TWITTER]

Radi se o nekada sjajnom bočnom igraču Manchester Cityja i legendi tog kluba Pablu Zabaleti. Slavni Argentinac, koji ima 230 nastupa za Manchester City i šest trofeja na Etihadu, nije se bavio trenerskim poslom i ovo će mu biti uvod u trenersku karijeru.

Drugi pomoćnik bit će dobro poznato brazilsko trenersko ime, a to je Dorival Junior, čovjek koji je vodio sve najveće brazilske klubove od 2002. godine, kada je počeo trenersku karijeru.

Dorival je vodio čak 24 ekipe u svojoj karijeri i zanimljivo, nikada nijednu van Brazila. Albanija će mu biti prvi inostrani zadatak.