Nevjerovatna prilika
15

Albanac od B tima Barcelone do historije: Manaj bi mogao predvoditi napad Katalonaca

F. Z.
Rey Manaj u dresu Pescare (Foto: EPA-EFE)
Rey Manaj u dresu Pescare (Foto: EPA-EFE)
Quique Setien od dolaska u Barcelonu ima mnogo problema s igračkim kadrom, prije svega u napadu. Suarez se povrijedio u januaru, a potom i Ousmane Dembele i bivši trener Betisa morao je tražiti rješenje u B timu Katalonaca.

Pronašao ga je u reprezentativcu Albanije - Reyu Manaju. Ovaj 22-godišnji napadač u Barcelonu je stigao u januaru ove godine iz Albacetea, a doveden je da pomogne B timu. Plaćen je 700.000 eura, a još dva miliona Albacete bi mogao dobiti od bonusa.

Za B tim postigao je jedan pogodak s bijele tačke u dva odigrana susreta, a sada bi mogao upisati i debi za prvi tim.

Manaj je već postao prvi Albanac u historiji koji je uvršten među 18 nogometaša na koje trener Barcelone računa za jedan duel La Lige, a sada bi mogao i zaigrati u jednoj utakmici za velikana iz Katalonije.

Manaj je odigrao šest utakmica za Inter, ali je većinom igrao na posudbama u Italiji. Nosio je dresove Pescare, Pise, Granade i Albacetea, a prve profesionalne utakmice odigrao je za Cremonese. Da li će zaigrati na legendarnom Camp Nou stadionu odlučit će Setien ovog vikenda protiv Getafea. Utakmica je na rasporedu u subotu u 16:00 sati.