Prava šteta!
56

Alarm za Zmajeve upaljen u Rimu: Sjajan nastup Kolašinca u derbiju prekinula povreda

D. P.
Kolašinac završio u bolovima (Foto: Screenshot)
Kolašinac završio u bolovima (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac povrijedio se u remiju Rome i Atalante u derbiju 19. kola Serije A koji je završen rezultatom 1:1.

Roma i Atalanta odigrali su vrlo sadržajan, napet i uzbudljiv derbi, iako nisu "pretjerali" s golovima. Krenulo je odlično po gostujući tim.

Bergamezi su poveli u osmoj minuti golom Teuna Koopmeinersa, no poravnanje je stiglo u 39. minuti kada je nakon duge VAR provjere dosuđen penal za Vučicu. Siguran s bijele tačke bio je Paulo Dybala.

Starter u gostujućem timu bio je Sead Kolašinac i odigrao je jedan od boljih duela u dresu Atalante. Bio je gotovo neprolazan po lijevoj strani, a u nekoliko navrata sjajno je "probio" odbranu Rome i slao upotrebljive lopte u kazneni prostor domaćina.

Međutim, sjajan nastup prekinula je povreda. U 79. minuti Kolašinac je meč napustio u bolovima, a zamijenio ga je Jose Palomino.

Svi se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode te da će se Kolašinac vratiti što prije, a naravno, biti spreman i za baraž duel protiv Ukrajine u kojem će biti i više nego potreban reprezentaciji BiH.

Rezultat i strijelci:

Roma - Atalanta 1:1 (Dybala 39' / Koopmeiners 8')

Tabela: