Krilni napadač
34

Aladin Šišić novi nogometaš FK Sarajevo, potpisao dvogodišnji ugovor

Klix.ba
Hadžić i Šišić (Foto: FK Sarajevo)
Hadžić i Šišić (Foto: FK Sarajevo)
Krilni napadač Aladin Šišić od danas je i zvanično novi nogometaš FK Sarajevo. Šišić je rođen 28.9.1991. godine u Cazinu, a u protekle dvije sezone nosio je dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja, gdje je imao priliku sarađivati sa sadašnjim šefom stručnog štaba FK Sarajevo, Husrefom Musemićem.

"Stručni štab nije računao na Nemanju Anđušića koji je izrazio želju da napusti klub. Imali smo ponudu za njega iz Čelika, ali smatramo da smo našli najbolje rješenje za FK Sarajevo i napravili smo razmjenu igrača u kojoj smo dobili Aladina Šišića. Husref Musemić ga dobro poznaje jer ga je trenirao u ekipi Mladosti i smatra da nam može pomoći u ostvarivanju naših ciljeva", rekao je Emir Hadžić, sportski direktor FK Sarajevo.

Prije Mladosti, Šišić je igrao u Sloveniji za Domžale čiji je dres nosio dvije i po sezone, a u svojoj karijeri nastupao je još u Estoniji i Švicarskoj, gdje je još kao junior otišao iz cazinske Krajine.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam potpisao za jedan veliki klub kakav je FK Sarajevo. Znam da je to klub sa velikom historijom i tradicijom i za mene je ovo jedan veliki izazov i veliki iskorak ka naprijed u mojoj karijeri. Imao sam priliku da radim sa trenerom Husrefom Musemićem jednu sezonu u ekipi Mladost DK i nadam se da će naš odnos i saradnja biti jednako dobra kao tada", rekao je Šišić.

S FK Sarajevo potpisao je dvogodišnji ugovor, a već u subotu će se pojaviti u Trening kampu u Butmiru na prozivci prvog tima, koju će u 10 sati obaviti stručni štab.