Nema dogovora
4

Alabin otac: David je razočaran i povrijeđen, ne znam kako će se situacija dalje odvijati

H. H.
Alabi ugovor s Bayernom ističe na ljeto 2021. godine (Foto: EPA-EFE)
Alabi ugovor s Bayernom ističe na ljeto 2021. godine (Foto: EPA-EFE)
David Alaba je već sedmicama glavna tema u njemačkoj sportskoj javnosti. Austrijanac nije postigao dogovor s Bayernom oko produžetka ugovora, a kako je istakao njegov otac, mnoge stvari koje se pišu o njemu nisu tačne.

George Alaba je austrijskoj novinskoj agenciji APA potvrdio da je 28-godišnji igrač razočaran odnosom prema njemu, ali nije htio špekulisati o njegovo budućnosti u dresu bavarskog giganta.

"David je razočaran i povrijeđen jer se toliko pogrešnih stvari prenosi u javnosti. Ne znam kako će se situacija dalje odvijati, ali on je mentalno jak i može opušteno riješiti probleme", kazao je Alabin otac.

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer najavio je početkom novembra da za austrijskog igrača više neće biti ponuda za novi ugovor nakon višemjesečnih pregovora s njim i njegovim savjetnikom Pinijem Zahavijem.

Navodno su njihovi zahtjevi bili potpuno nerealni, zbog čega se Bayern povukao iz pregovora.

Alaba, čiji ugovor ističe na ljeto 2021. godine, bio je iznenađen ovom viješću, ali i razočaran i povrijeđen što za odluku Bayerna nije lično saznao od zvaničnika kluba, već kroz pisanje medija.