Član Bayerna
0

Alaba najmlađi igrač godine u historiji austrijskog nogometa

Totalsport
David Alaba
David Alaba
David Alaba, 19-godišnji tamnoputi veznjak minhenskog Bayerna, izabran je za najboljeg austrijskog nogometaša 2011. godine.

Pobijedio je ljevonogi nogometaš u izboru Austrijske novinarske agencije (APA), u kojem sudjeluju treneri svih deset austrijskih bundesligaških klubova.

U konkurenciji svih austrijskih nogometaša, ali i svih nogometaša koji igraju u Austrijskoj bundesligi, Alaba je s 21 glasom za nijansu pobijedio 21-godišnjeg nizozemskog napadača bečke Austrije Nacera Barazitea, te Stuttgartova 24-godišnjeg napadača Martina Harnika, koji je skupio 13 glasova.

Naslijedio je Alaba Zlatka Junuzovića, laureata iz prošle godine.

S 19 navršenih godina Alaba je najmlađi pobjednik izbora u historiji austrijskog nogometa.

Rođen i odrastao u Beču u braku Filipinke i Nigerijca Alaba je 2008. godine prešao iz redova bečke Austrije u Bayern kao jedan od najvećih talenata Starog kontinenta. Za Bayern je debitirao u proljeće 2010. godine, da bi proljetni dio sezone 2010/11 proveo na posudbi u Hoffenheimu.

Ove je sezone standarni član Bayernove postave. Nastupio je u 15 od 17 bundesligaških ogleda bavarske ekipe, za koju je ugovorno vezan do 30. juna 2015. godine, te je postigao dva pogotka.

Prije dvije godine Alaba je, tada kao član Bayernove trećeligaške amaterske momčadi, postao najmlađi debitant u povijesti seniorske austrijske reprezentacije. Danas je njezin neizostavni član sa 16 skupljenih nastupa.