Mediji u Italiji
43

Al-Ahli i Al-Ittihad nude Mourinhu 50 miliona eura godišnje, ali ih čeka odbijenica

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Il Corriere dello Sport piše da su saudijski klubovi zainteresovani za trenera Josea Mourinha, no da im se planovi neće ostvariti.
Riječ je o dva kluba, Al-Ahliju i Al-Ittihadu, koji su spremni ponuditi Mourinhu 50 miliona eura po sezoni. Njegov ugovor s Romom ističe na kraju sezone te se vjeruje da će nakon toga napustiti Olimpico.

The Special One se povezuje s povratkom u Real Madrid gdje bi naslijedio Carla Ancelottija, no saudijski klubovi sanjaju o njegovom dolasku.

Ako bi prihvatio odlazak u Saudijsku Arabiju, portugalski nogometni stručnjak bi po sezoni zarađivao 50 miliona eura, no Corriere dello Sport piše da se to još uvijek neće dogoditi.

Mourinho je nedavno priznao da će jednog dana otići u ovu zemlju.

"Ne znam kada, ali sam siguran da ću to učiniti. Trenutno sam fokusiran na Romu i davat ću sve od sebe do posljednjeg dana u klubu. Niko ne zna šta će se dogoditi u budućnosti, ali ja sam uvjeren da ću jednog dana biti trener u Saudijskoj Arabiji", rekao je Mourinho.

Ipak, italijanski mediji tvrde da Mourinho još uvijek ne namjerava napustiti Evropu, no kako je i sam rekao, nikad se ne zna.