Nogomet
71

Aktuelni prvak Željezničar ponovo na pobjedničkom kolosijeku

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 25. kola BHT Premijer lige Željezničar je pobijedio Čelik rezultatom 3:0.

Aktuelni prvak je sa nova tri boda ostao u utrci za naslov prvaka. Izabranici Dine Đurbuzovića krenuli su sa atacima od prvog sudijskog zvižduka.

To su konkretizirali već u 4. minuti. Bučan je asistirao za Hodžića koji pogađa mrežu Zeničana za 1:0. Igrao se 11. minut kada je asistent prvog pogotka pokušao iznenaditi Hinovića, ali je čuvar mreže crveno-crnih bio oprezan.

U 22. minuti bilo je 2:0. Tomić je sjajno proigrao Selimovića koji lako matira nesigurnog Hinovića. Osam minuta poslije Jusić izbaciju loptu sa gol crte i spašava siguran pogodak.

No, minut poslije Jamak proigrava Bučana koji poentira za visokih 3:0. U tim trenucima Željezniča je bio razigran i dominantan.

Čelik je mogao smanjiti u 37. minuti, ali su šutevi Bajraktarevića i Mešanović izblokirani. Prvo poluvrijeme okončano je visokim vodstvom Plavih.

U nastavku su domaći nastavili napadati, dok su se gosti odlučili za kontranapade. Tim sa Grbavice u potpunosti je kontrolisao utakmicu.

Strateg Želje Dino Đurbuzović u drugom poluvremenu uveo je u igru Čolića i Kvesića koji su se oporavili od neugodnih povreda.

Iako su domaći imali nekoliko poluprilika nisu ih iskoristili. Od 60. minuti igralo se najčešće između dva šesnaesterca.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Plavi ostaju na vrhu tabele, imaju 49 bodova kao i mostarski Zrinjski.