Nogomet
0

Aktivnosti na stvaranju evropskog FK Sarajevo

FENA
Fudbalski klub Sarajevo osvajanjem drugog mjesta u prošloj takmičarskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon trogodišnje pauze ponovo je izborio nastup na evropskoj sceni.

U godini u kojoj klub slavi jubilej - 60. godina djelovanja, Uprava je ambiciozno započela obimne pripreme na obilježavanju ovog značajnog događaja, te pokrenula aktivnosti da ekipa s Koševa što spremnije dočeka nastupe u pretkolu Kupa UEFA (žrijeb 23. juna).

Tim povodom, organizirana je promotivna pres-konferencija, koja je za cilj imala upoznavanje javnosti, posebno simpatizera FK Sarajevo o svim planiranim aktivnostima, koje očekuju klub u narednom periodu.

Na pres-konferenciji čelnici kluba, predsjednik Hajrudin Šuman i njegov zamjenik Mensud Bašić govorili su o ostvarenim marketinškim kontaktima, te najavili izdavanje prigodne jubilarne poštanske markice s obilježjima FK Sarajevo, zatim štampanje CD-a s pjesmama posvećenim Gradu Sarajevu i Klubu, prigodne brošure, kao i organiziranje Bordo večeri u vidu koncerta na kojoj bi se pojavila eminentna imena naše estrade.

Šef stručnog štaba Husref Musemić pozvao je sve prijatelje i članove kluba da daju svoj puni doprinos da Sarajevo bude organiziraniji klub, da igra bolje i postiže bolje rezultate.

"Prije tri dana počeli smo pripreme s određenim problemima, ali to je sastavni dio problema okruženja u kojem živimo. Svi zajedno pokušat ćemo da iznađemo najbolje rješenje da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje", kazao je Musemić.