Nogomet
0

Akteri mostarskog derbija najavili pobjedu i pozvali na fer i sportsko navijanje

Piše: A. M.
Mostarski derbiji su u mašti poklonika najvažnije sporedne stvari na svijetu praznici fudbala, a u stvarnosti tek utakmice visokog rizika koje su do sad proticale bez problema samo u slučaju ako ih je obezbjeđivalo pet stotina i više policajaca.

Ipak, na terenu nikada među igračima nije bilo nekorektnosti što je za svaku pohvalu. Još jedan u nizu derbija igra se sutra, a tim povom Sportski savez grada danas je organizovao zajedničku press konferenciju. Medijima su na raspolaganju bili trener Karačić i Jusufbegović, odnosno kapiteni Kodro i Crnov.

"Igramo protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. U novoj sezoni su nastavili sa dobrim igrama i rezultatima, ali smo po mom mišljenju i mi bolji nego lani. Možemo do povoljnog rezultata ukoliko nametnemo svoju igru", kazao je trener Veleža, Nedim Jusufbegović.

"Utakmica koja sa sobom nosi ogroman ulog. Nadam se da ćemo ostvariti željeni rezultat protiv respektabilnog protivnika. Velež je neugodan, cijenim ih kao klub, a posebno mog kolegu Nedima Jusufbegovića. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, ali je kvalitet na našoj strani i ja se nadam najboljem", mišljenje je Branka Karačića.

I fudbaleri Kodro i Crnov najavili su dobre partije, te pozvali navijače na fer i sportsko navijanje.

"Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice onda problema neće biti. Nadamo se velikoj podršci naših navijača i vjerujemo u povoljan rezultat. Zrinjski je prvak i igra u dobroj formi, ali mi možemo pobijediti", kazao je Mustafa Kodro.

"Bez straha dočekujemo gradski derbi. Svjesni smo važnosti utakmice i vjerujemo u pobjedu nad Veležom nakon tri derbija bez trijumfa", najavio je Crnov.

Gradski derbi na programu je sutra od 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom, a sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke.