Odluka IO NS FBIH
31

Akter najveće sudijske lakrdije u BiH dobio najrigorozniju moguću kaznu

K. H.
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook
Sudija Haris Poprženović i njegov pomoćnik Sahib Smriko skinuti su s liste arbitara Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i s tim u vezi dobili su zasluženu i najveću moguću kaznu zbog katastrofalnog suđenja u meču 28. kola između NK Jedinstvo Bihać i FK Radnik Hadžići.
"Sabrana djela" sudije Poprženovića sa spomenutog meča obišla su region i zaista prikazala koliko službena lica zapravo mogu utjecati direktno na rezultat, a sada je reagovao i Upravni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH koji je skinuo ovog sudiju s liste, što je ujedno i najveća moguća kazna koju je mogao dobiti.

Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7,0, a sudiji prvom asistentu na 7,4.

Tada je shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju NS/FS BiH predloženo skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija m:tel Prve lige Federacije BiH, što se na kraju i desilo.

Podsjećamo, Poprženović i njegovi pomoćnici svojim odlukama direktno su utjecali na rezultat utakmice između Jedinstva i Radnika, a nakon što su gosti imali vodstvo od 3:1 na poluvremenu, na kraju je meč završen pobjedom od 5:3 za domaćina.