Nije birao riječi
7

Akrapović za ispadanje Splita iz lige optužio spikera, predsjednika, igrače...

Klix.ba
Bruno Akrapović (Foto: rnksplit.hr)
Bruno Akrapović (Foto: rnksplit.hr)
Split je jučer u posljednjem kolu hrvatskog prvenstva ispao iz lige, a trener ekipe Bruno Akrapović nakon meča nije birao riječi.

Split se za ostanak u ligi borio sa Cibalijom, te im je uz pobjedu nad Osijekom bio potreban poraz vinkovačke ekipe protiv Lokomotive.

Lokomotiva je povela u 21. minuti Doležalovim pogotkom, a sve do finiša meča Split i Osijek su igrali 0:0. Ipak, Cibalia je izjednačila u 75. minuti pogotkom nekadašnjeg igrača Željezničara Edija Baše. Kada je službeni spiker na stadionu Park Mladeži u Splitu objavio taj rezultat, igrači domaće ekipe su se predali i primili su pogodak u posljednjoj minuti za poraz 0:1.

Nakon meča Akrapović je optužio sve za ispadanje osim sebe. Uključujući i službenog spikera koji je javio tužnu vijest iz Vinkovaca o izjednačenju.

"Volim direktno govoriti. Bili smo bolji protivnik dok retardirani debil nije objavio rezultat u Vinkovcima, da je Cibalia izjednačila. Tada je palo u vodu sve što sam radio na motivaciji igrača", rekao je Akrapović, kojem su skrenuli pažnju da se spiker nalazi pored njega.

"Vi ste taj debil? Ostajem pri izrečenom, a mogu tvrdnje i dodatno pojasniti", rekao je Akrapović.

"Ne treba, vaše riječi govore o vašoj kulturi", uzvratio mu je spiker, a nekadašnji reprezentativac BiH je nastavio nabrajati krivce za ispadanje u niži rang.

"Čestitke onima koji su dali sve od sebe, a ona šestorica koja su isfolirala da su povrijeđeni... Znaju oni dobro o kome pričam, ostavili su saigrače na cjedilu. Neću ih imenovati, rekao sam im to u lice. Nisam ih otjerao jer nada umire zadnja, nadao sam se da će mi ti igrači pomoći, pa ih nisam udaljavao iz ekipe. Mojim dolaskom sve je krenulo u pozitivnom smjeru, ali bio sam na rubu da sve pošaljem u pi**u materinu. Pa gdje je financijska injekcija od predsjednika? Zamislite da 17 mjeseci neki igrači nisu primili platu. Fantastično sam zadovoljan odrađenim poslom, pogotovo s obzirom na uslove u kojim sam se našao. Nisam više trener Splita. Ugovor mi je istekao. Idem u Njemačku, radujem se susretu s porodicom. A koliko je moje krivice u svemu ovome? Nula", izjavio je Akrapović.