U goste po bodove
47

Akrapović pred jednu od najvažnijih Željinih utakmica: Optimistični smo i želimo poentirati

D. P.
Akrapović je ipak optimističan (Foto: FK Željezničar)
Akrapović je ipak optimističan (Foto: FK Željezničar)
Trener Željezničara Bruno Akrapović najavio je gostovanje svog tima Slogi Meridian, što je jedna od najvažnijih utakmica za Plave u sezoni.

Nakon poraza od Veleža, Plavi su pod imperativom osvajanja bodova ukoliko ne žele ispasti iz društva najboljih bh. nogometa. Utakmica protiv Sloge nije presudna, ali jeste izuzetno važna jer bi tri boda donijela mirniji ulazak u završnu fazu prvenstva.

Akrapović ističe da se ne treba osvrtati na prethodni period te je objasnio situaciju s igračkim kadrom. Izostaje samo Joseph Amoah zbog žutih kartona.

"Ne osvrćemo se, gledamo naprijed. Kažnjeni igrači su se priključili, igrači koji su bili povrijeđeni rade dobro. Jedini koji nam fali je Amoah sa žutim kartonima. Za Bismarka ćemo vidjeti u kojoj je fizičkoj spremi, da li može da nam pomogne bar malo. Ostali igrači su radili dobro, radili smo i mi treneri sa njima da se oporave psihički najviše jer su zaslužili više u ovoj zadnjoj utakmici", rekao je Akrapović.

Trener Željezničara je dodao da je ekipa uprkos svim problemima ipak optimistična te da ide po bodove.

"To je bio fokus ove sedmice da ih podignemo moralno, da vjeruju u sebe da pokažu kvalitetu. Igramo protiv jedne ekipe koja je skupila dosta bodova, nadam se da su se dosta istrošili u kup utakmici i da mi možemo poentirati. Dat ćemo sve od sebe i idemo optimistično", zaključio je Akrapović.

Utakmica Sloga - Željezničar igra se u nedjelju s početkom u 14 sati. Sloga svoje domaće utakmice trenutno igra u Modriči.