Olakšanje za Plave
230

Akrapović oduševljen nakon derbija: Napravio sam klizeći start nakon svakog gola

D. P.
Akrapović je emotivno prebrodio derbi (Foto: I. L./Klix.ba)
Akrapović je emotivno prebrodio derbi (Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Željezničara Bruno Akrapović blistao je nakon velike pobjede svog tima nad Sarajevom rezultatom 3:0, prve na klupi Plavog tima kojeg je preuzeo tokom zimske pauze.

Željezničar je golovima Amera Hiroša i dvostrukog strijelca Marina Galića slavio u 151. sarajevskom derbiju te tako s pretposljednje skočio na osmu poziciju, a veliko olakšanje nakon utakmice doživio je i Bruno Akrapović.

Nekadašnji reprezentativac BiH na klupi Željezničara vrlo srčano pratio je tok cijele utakmice i vidjelo se koliko mu je svaki pogodak, ali i bitan trenutak utakmice značio. Kada je sudija Ermin Sivac označio kraj utakmice, uslijedilo je olakšanje.

Akrapović je naglasio da je njegova formacija 3-4-3 bila nepoznanica za Sarajevo i da je na osnovu toga Željezničar upisao pobjedu.

"Momci su ostavili srce na terenu, to se vidjelo. Sarajevo se nije moglo prilagoditi na naš sistem 3:4:3 i imali smo tu veliku prednost. Momci su bili agresivni, uzimali smo lopte, čekali šanse i izvanrednim pogotkom Hiroša došli u vodstvo", rekao je Akrapović, koji je potom naglasio dobru igru dvostrukog strijelca Marina Galića, koji je dominirao po krilu upravo u toj formaciji 3:4:3:

"Upravo tako, očekujem od 'wing-backova' da učestvuju više u igri, ali je bilo teže protiv jakog protivnika. Raduje me zbog Galića jer je imao tmurno vrijeme. Igrači su se donekle se iskupili za Široki Brijeg jer sam tamo sam bio potpuno nezadovoljan. Vidio sam reakciju nakon toga i želim je vidjeti ubuduće, kako ne bi gubili olako poene", dodao je Akrapović.

Za kraj, prokomentarisao je srdačno slavlje nakon svakog od golova Željezničara.

"Napravio sam poslije svakog gola klizeći start, tako da sam uklizao tri puta. Derbi je prošao kako sam samo mogao sanjati. Pozdravljam publuiku koja nas je vodila od početka do kraja", rekao je trener Plavih uz osmijeh.