Cesc Fabregas
0

"Ako me Guardiola želi, s oduševljenjem bih zaigrao u Barceloni"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Cesc Fabregas (22), veznjak Arsenala i španjolske nogometne reprezentacije, i dalje želi ostati u Arsenalu i osvajati s njim trofeje, ali istovremeno osjeća zov svog matičnog kluba, Barcelone.

Fabregasovo se ime u kontekstu transfera u Barcelonu spominje već dugi niz godina, te se praktički u svakom prijelaznom roku otvara isto pitanje. Tako je i ovaj put.

"Želim osvajati trofeje. Kada igrač završi svoju karijeru, želi se osvrnuti na svoju igračku karijeru i vidjeti osvojene trofeje kako bi znao da je ona bila uspješna. Tomu teži svaki igrač. Ja želim pobjeđivati i sretan sam u Arsenalu, ali mi u klubu nismo ništa osvojili četiri godine i za igrača koji jako želi osvajati trofeje, to je dugi period posta", rekao je Fabregas za El Mundo Deportivo.

"Kada me Arsenal učinio kapitenom dobio sam dodatne odgovornosti i to me je s klubom povezalo još jače. Sada je sljedeći korak osvajanje trofeja."

Arsenalov se kapiten tada osvrnuo i na mogućnost da jednom zaigra za Barcelonu, odakle ga je Arsene Wenger odveo kao 16-godišnjaka u London.

"Bio bih oduševljen da me Guardiola želi. Pep je oduvijek bio moj idol. Oduvijek sam igrao na poziciji na kojoj je on nekad igrao i nosim dres s brojem četiri, poput njega. Bio je moj idol u mladosti i stalno sam ga oponašao. On je netko tko je jako utjecao na moj život", dodao je Arsenalov veznjak.

Na kraju je Fabregas komentirao i novinarski upit bi li mogao igrati u Barçinom veznom redu zajedno uz Iniestu i Xavija.

"To mi je teško odgovoriti jer nisam Barcelonin trener. Mislim da svi dobri igrači mogu zajedno igrati i sporazumijevati se na terenu, ali ja inzistiram da sam Arsenalov igrač i stoga ne mogu dalje pričati o tome."