Frank Lampard o Euru
30

"Ako je mogao Chelsea, može i Engleska biti prvak Europe"

Totalsport
Frank Lampard, koji zbog povrede mišića ne nastupa na Europskom prvenstvu, smatra da njegova reprezentacija po Chelseajevom receptu može do krova Europe.

"Engleska može uraditi isto ono što je učinio Chelsea. Čak ima dosta sličnosti u tim pričama: novi menadžer/selektor i dosta igrača koji zbog povreda ili suspenzija ne mogu igrati. U Chelseaju su nas sve te nedaće još više zbližile. Jest, imali smo i sreće na putu ka naslovu europskog prvaka. Ali, odbili smo se predati i naša mentalna snaga nam je pomogla u uspjesima protiv Barcelone u polufinalu i Bayerna u finalu. Siguran sam da i naša reprezentacija može reagirati na sličan način", izjavio je Lampard za The Sun.

"Engleska će definitivno morati imati više loptu u posjedu nego što smo mi imali protiv Barcelone. Ne možete očekivati da ćete uvijek uspjeti na takav način. Barcelona je izuzetna momčad i ona dominira protiv svakog suparnika. Takvu dominaciju na Euru ne može ostvariti niti jedna reprezentacija, pa čak ni Španija. Zbog toga je prvenstvo sasvim otvoreno", dodao je Chelseajev igrač, koji će 20. juna napuniti 34 godine.

"Engleska nije među favoritima. No, nije bio ni Chelsea u Ligi prvaka, pa je otišao do kraja. Zbog toga imam neki pozitivni osjećaj. Prva utakmica protiv Francuske je krucijalna. Navijat ću svim srcem za naše", zaključio je Lampard.