Navijači FK Sarajeva
0

"Ako Janjoš ne može do duple krune, neka ide"

Sarajevo-x.com
Foto: FKSinfo.com
Foto: FKSinfo.com
Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo poručilo je upravi kluba da više ne mogu "mirno i prešutno posmatrati sve loše odluke i poteze" koje oni donose, te ukazalo na problem prodaje, kako ističu, svakog kvalitetnijeg i perspektivnijeg igrača, stalna jadikovanja o teškoj finansijskoj situaciji i druga ponižavanja kluba.

"Svjedoci smo katastrofalnog poraza od nižerazredne ekipe Odžaka, a sve to zajedno prati priča o nekom neprirodnom i nasilnom podmlađivanju ekipe, naravno sa ciljem prodaje tih mladih momaka, koji očito neće biti naša, nego budućnost nekog drugog kluba", kažu u saopštenju za javnost ogorčeni navijači.

"Svrha Fudbalskog kluba Sarajevo nije proizvodnja i prodaja igrača. Navijače Sarajeva ne interesuje koliko koji igrač košta. Nas interesuju dobra igra, rezultati, borba za svaku loptu, interesuje nas jako Sarajevo! Zahtjevamo od uprave kluba da se izmire dugovi prema postojećem igračkom kadru, te da se ekipa adekvatno pojača za predstojeće europske utakmice i pohod na duplu krunu u slijedećoj sezoni", navedeno je, između ostalog.

Ukoliko se navedeno ne ispuni, navijači će tražiti kolektivnu ostavku svih rukovodećih struktura kluba, uključujući i ljude koji vode omladinski pogon.

"Ukoliko naš trener smatra da ne može osvojiti duplu krunu, neka ide odmah!", poručili su Mehmedu Janjošu ukazujući, kako navode, da Fudbalski klub Sarajevo nije privatno vlasništvo, već klub bogate tradicije i historije koji ne zaslužuje ovakav odnos i ne trpi prosjek.

Od uprave također traže da ogradi od glasina i uputi javno izvinjenje navijačima nakon "uvredljive izjave Mensuda Bašića" u kojoj se govori da će ovaj bh. klub postati "filijala zagrebačkom Dinamu" poput nekog nižerazrednog kluba.