Svi puni hvale za Džeku
0

VIDEO / Ako "građani" odu u Ligu prvaka, 27 miliona će biti sitnica

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je u ponedjeljak navečer svojim pogotkom protiv Blackburna donio važnu pobjedu Manchester Cityju u borbi za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, britanski mediji, kao i trener Roberto Mancini, puni su riječi hvale za našeg reprezentativca Edina Džeku.

Mancini nije štedio na pohvalama za Džekinu igru nakon što je bh. reprezentativac postigao svoj prvi premijerligaški gol, kojim se City primakao korak bliže Ligi prvaka.

Trener "građana" je rekao da je sa Džekom razgovarao pred utakmicu sa Blackburnom kako bi podigao njegovo samopouzdanje. Džeko je u igru ušao u 72. minuti, zamijenivši Adama Johnsona, da bi pobjedonosni gol postigao samo tri minute kasnije.

"Edin je fantastičan igrač. Problem mu je bio to što nije igrao i postizao pogotke. Ovo je bio veoma važan gol, a on ga je zaslužio. Uživao sam u tom trenutku", rekao je Mancini.

Cityjevi navijači su nakon gola skandirali Edinovo ime. Prema riječima našeg reprezentativca, ovim pogotkom se oslobodio velikog tereta.

"Vjerujem da je ovo novi početak za mene. Imam samopouzdanja, ali je ponekad izuzetno teško. Siguran sam da ću sve bolje igrati", izjavio je Džeko.

Blackburnov trener Steve Kean je izjavio da je Džekin gol trebao biti poništen zbog ofsajda u kojem se našao Balotelli.

"Nismo dobili ni očigledan jedanaesterac. To je nepravda", požalio se Kean.

Britanski mediji pišu kako će 27 miliona funti plaćenih za Džeku biti sitnica ukoliko City uspije izboriti za nastup u Ligi prvaka.

City se nalazi na četvrtom mjestu tabele i ima četiri boda više od petoplasiranog Tottenhama.