Nogomet
0

AKN: Mali i Egipat odigrali bez golova

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
U utakmici 1. kola grupe D Afričkog kupa nacija snage su odmjerili Mali i Egipat, a krajnji rezultat bio je 0:0.

Meč je počeo šansom Egipta u 5. minuti. Mohsen je dobro šutirao u desni ugao gola Malija, ali je golman dobro intervenisao i izbio loptu u korner. Igrao se 13. minut kada je Mali uzvratio. Marega je isprobao svoj udarac, ali je izblokiran od strane jednog igrača Egipta. Nakon toga su igrači Malija imali nekoliko prilika. No, nisu to uspjeli konkretizirati.

U 34. minuti Salah je izveo slobodnjak za Egipat, centrirao je loptu, ali odbrana Malija otklanja opasnost. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova. Obje reprezentacije odigrale su disciplinovano.

U nastavku su Egipćani bili konkretniji. Mohsen u 54. minuti sjajno šutira glavom, ali je čuvar mreže Malija fantastično intervenisao. Premda je Egipat bio favorit, popularni Orlovi su lako izlazili na kraj sa napadima izabranika Hectora Cupera. U 70. minuti nezadovoljan igrom Salaha selektor Cuper je u igru ubacio Sobhija. Iako se očekivalo kako će višestruki prvak Afrike doći do pobjede protiv Malija, to se nije desilo. Utakmica je okončana bez golova.

Grupa D 1.Gana 1 1 0 0 3 2.Mali 1 0 1 0 1 3.Egipat 1 0 1 0 1 4.Uganda 1 0 0 1 0