Napušta Bournemouth
12

Ake pred potpisom za Manchester City, transfer vrijedan 44 miliona eura

N. K.
Nathan Ake (Foto: EPA-EFE)
Nathan Ake (Foto: EPA-EFE)
Nathan Ake bi mogao ovog ljeta preseliti u Manchester City ako je vjerovati medijima koji povezuju Bournemouthovog štopera s osvajačem tri titule u Engleskoj prošle sezone.

Činilo se kako je City ohladio svoj interes za Leicesterovog štopera Harryja Maguirea nakon što su Lisice procijenile svog igrača na 100 miliona eura.

Prvaci Premiershipa su, kako piše L'Equipe, procijenili kako je Ake znatno jeftinija alternativa od 44 miliona eura.

Raznovrsni Holanđanin, koji je osim prirodne pozicije na štoperu sposoban igrati i na lijevom beku te u sredini, prešao je u Bournemouth prošlog ljeta za 22 miliona eura nakon što je impresionirao na posudbi iz Chelseaja u sezoni 2016/17.

Nekadašnji posuđeni igrač u Watfordu konstantan je u ekipi Eddieja Howea i sada ima 117 nastupa u Premiershipu s 24 godine.

Također je u planovima Ronalda Koemana u reprezentaciji Holandije nakon što je debitovao protiv Maroka 2017. godine i od tada upisao devet nastupa.

Ake i većina igrača iz prve postave Bournemoutha vratili su se jučer treninzima, a štoper je izrazio uzbuđenje zbog povratka na posao.

"Bilo je važno dobro se odmoriti, opustiti i vratiti misli na sve kako bi počeli dobro. Mislim da su pripreme za prošlu sezonu išle jako dobro i to smo prenijeli u sezonu pa želimo isto učiniti i sada. Pripreme su težak posao, ali isto tako i zabavan. Ekipa se zbližava. Radujem se tome. Bit će dobro", rekao je Ake za Daily Echo.