{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ajnadžić obećao da će FK Sarajevo biti u budžetu Općine Centar za predstojeću godinu

16.12.2017. u 14:59
75
317
Ajnadžić obećao da će FK Sarajevo biti u budžetu Općine Centar za predstojeću godinu
75
Ajnadžić obećao da će FK Sarajevo biti u budžetu Općine Centar za predstojeću godinu
Foto: FK Sarajevo
U prostorijama FK Sarajevo održan je sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i Šef odbora direktora Bordo kluba Alen Hujić razgovarali su o otvorenim pitanjima vezanim za saradnju između Općine i kluba o kojima je bilo dosta govora u javnosti u proteklim danima.

U toku sastanka dogovoreni su načini buduće saradnje, odnosno podrške Općine Centar prema FK Sarajevo. Također, bilo je govora i o projektima vezanim za Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" koji je tradicijom vezan za FK Sarajevo i predstavlja glavnu stavku razgovora između Općine i kluba.

Općina i Klub će nastaviti zajedničkim snagama raditi na poboljšanju infrastrukture stadiona Koševo, a u tome očekuju i podršku ostalih nivoa vlasti i NSBiH.

"Drago nam je što smo postigli dogovor načelno oko svih otvorenih stavki vezanih za saradnju između Općine Centar i FK Sarajevo. Za nas je Općina Centar strateški partner i zajedno želimo realizovati različite aktivnosti, koje za cilj imaju popularizaciju sporta. Otklonili smo određene nejasnoće i očekujemo podršku Općine u narednom periodu, obzirom da je od šireg interesa uspjeh Fudbalskog kluba Sarajevo", rekao je Alen Hujić, Šef odbora direktora FK Sarajevo nakon sastanka koji je bio samo jedan u nizu obavljenih sa načelnikom Ajnadžićem.

Općina Centar želi da pomogne razvoj sporta, kako pojedinaca tako i kolektiva, a prema riječima načelnika Ajnadžića, to se naročito odnosi na FK Sarajevo.

"Općina Centar i FK Sarajevo nisu imali nijedan nesporazum niti je bilo opstrukcija u saradnji sa bilo čije strane. Snažno smo vezani i stojimo uz FK Sarajevo, a podrška koju dajemo ovom klubu godinama unazad govori u prilog tome. Politika se mora odmaći od sporta i niko ne želi da se ona nalazi između Općine i FK Sarajevo. Koliko predano radimo da bi se pomoglo fudbalu u našoj državi, a prije svega mislim na FK Sarajevo, pokazuje i podatak da smo pokrenuli projekat modernizacije stadiona sa mrtve tačke. Mi ne tjeramo Sarajevo iz općine Centar. Naprotiv, mi želimo jak FK Sarajevo, ali i da reprezentaciju vratimo na Koševo. Šta smo uradili? Obavili smo niz razgovora sa potencijalnim investitorima, ali i obezbijedili milion maraka koje ćemo uložiti u stadion kako bi i igrači i navijači imali bolji ambijent. Na to nas obavezuju i stroga pravila FIFA-a i UEFA-e. Sa radovima krećemo čim vremenske prilike dozvole. Pored toga, sredstva za FK Sarajevo smo planirali i u budžetu za sljedeću godinu. Mi ćemo uvijek biti tu uz FK Sarajevo i vjerne navijače kluba, a politika neka ostane van zelenog terena", naglasio je Ajnadžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: