Bivši načelnik
0

Ajnadžić o krizi u FK Sarajevo: Navijači će tek burno reagovati kad čuju istinu o stadionu

E. B.
Nedžad Ajnadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedžad Ajnadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Incident na treningu FK Sarajevo jučer je bio sportska tema dana u glavnom gradu BiH, a svoje mišljenje o tom događaju je podijelio i bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Navijači Sarajeva su jučer prekinuli trening u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru i tom prilikom se fizički sukobili s Dušanom Hodžićem, koji je odlučio napustiti grad i klub.

Ajnadžić, koji je mjesecima neuspješno pregovarao s FK Sarajevo o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase", je istakao kako će navijači tek biti bijesni kada saznaju šta tačno piše u ugovoru koji je potpisan između Bordo tima i Općine Centar.

"Još kad navijači čuju da je i u vezi sa stadionom napravljena zavrzlama po principu 'drži vodu, dok majstori odu', onda će tek burno reagovati. To je zato što je ugovor neprovodiv. Veoma je važno da stvore privid da su nešto odradili i na taj način se 'k'o fol' revanširaju navijačima i direktorici Buljubašić za glasove koje su dobili u izbornom procesu. Čestitam!

Direktorica se više bavi politikom nego sportom i nogometom, zato smo na tabeli 'dobro' pozicionirani. Prvaci u pokušaju. Zašto? Pitajte Buljubašićku i njene savjetnike iz udruženja (B. I., S. M. i F. M.). Živi bili, pa vidjeli!", poručio je Ajnadžić.