Emotivna poruka
12

Ajax: Nemamo skupe igrače, ne prodajemo milijardu dresova, ali vjerujemo u naš DNK

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
U Stockholmu večeras od 20:45 sati igra se finale Evropske lige između Ajaxa i Manchester Uniteda, a uoči utakmice holandski klub je objavio sjajan video u kojem izaziva Crvene đavole.

"Draga Evropo, dobrodošla u naš san. Sigurno nas se sjećaš, po našem slavnom dresu, po tome kako smo nanovo izmislili nogomet, po našim dječacima koji su postali legende. A danas smo još uvijek isti. Nikad se nismo promijenili. Kod nas nisu bitne godine ili status. Važna je kreativnost, hrabrost. Igramo za pljesak, pomicanje granica, za ponos grada. Ne možemo kupiti veznjaka od 100 miliona, ne prodajemo milijardu dresova godišnje. Ali, vjerujemo u naš DNK. Igramo sa zvijezdama sutrašnjice za velikane koji nam svakog dana nedostaju. Stvaramo historiju s budućnošću. Mi smo Ajax. I vratili smo se", poručuju u videu iz Ajaxa.

Podsjetimo, četverostruki prvak Evrope i velikan svjetskog nogometa večeras po prvi put nakon 1996. godine igra finale evropskog kupa.

Prekid lošeg niza razlog je slogana "Draga Evropo, vratili smo se", dok se nižu scene Cruyffa, Van Bastena, Bergkampa, Ibrahimovića, Kluiverta...