Eredivisie
0

Ajax i Feyenoord startali pobjedama

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrane su sve nedjeljnje utakmice prvoga kola nizozemskog nogometnog prvenstva. Domaći teren iskoristila je tek ekipa Feyenoorda.

Njegovi su nogometaši pogocima Jona Dahla Tomassona iz desete i Leroya Fera iz 77. minute nadvisili suparnički tim NEC-a iz Nijmegena.

Isti je rezultat ostvaren na utakmici Groningena i Ajaxa, s razlikom da su do sva tri boda došli gostujući igrači. Miralem Sulejmani iskoristio je jednu loptu Dennisa Rommedahla u 41. minuti susreta, da bi asistent prvoga pogotka svoju dobru partiju zaključio pogotkom u 72. Dodajmo da je na ovoj utakmici prve minute upisao nizozemski reprezentativac Demy de Zeeuw koji je momčad osnažio dolaskom iz AZ Alkmaara. Odigrao je cijeli susret.

Den Haag je sezonu otvorio porazom pred svojim navijačima. Bolji na ADO Den Haag stadionu i to s 2-1 bili su nogometaši NAC-a iz Brede koje je do vodstva dovela inspiracija Anthonyja Lurlinga tri minute prije odlaska na odmor, te Matthewa Amoaha iz 67. Konačnih 2-1 postavio je Csaba Horvath petnaest minuta prije kraja utakmice.

U posljednjoj utakmici dana PSV i novi prvoligaš VVV-Venlo odigrali su 3-3. Eredivisie, 1. kolo (nedjelja):

Den Haag - NAC Breda 1-2 (Horvath / Lurling 42, Amoah 67) Feyenoord - NEC Nijmegen 2-0 (Tomasson 10, Fer 77)

Groningen - Ajax 0-2 (Sulejmani 41, Rommedahl 72) PSV Eindhoven - VVV-Venlo 3-3 (Amrabat 27, Toivonen 41, 82 / Ahahaoui 53, Honda 60, Schaken 85)

Redoslijed: 1. Willem II 3, 2. Ajax 3, 3. Twente 3, 4. Feyenoord 3, 5. Heracles 3, 6. NAC Breda 3...