Vjerni navijač
49

AIK prodao prvu "vječnu ulazicu" vrijednu 35.000 maraka

Klix.ba
AIK-ovi najvatreniji navijači (Foto: Twitter)
AIK-ovi najvatreniji navijači (Foto: Twitter)
Navijač švedskog AIK-a Magnus Kack prvi je vlasnik doživotne ulaznice za utakmice ovog kluba.

Naime, ova ulaznica omogućava onima koji je kupe da do kraja svog života gledaju sve utakmice tima na domaćem terenu i da svaki put, ukoliko to žele, izaberu drugo mjesto na tribinama.

AIK je prošlog mjeseca pokrenuo akciju i odlučeno je da "vječna ulaznica" košta 189.100 kruna, jer je klub osnovan 1891. godine.

Kack je tako platio 35.000 KM za ovo zadovoljstvo tri sedmice nakon što je akcija pokrenuta.

Vjerni navijač je otkrio kako je sreo komercijalnog menadžera kluba na božićnoj proslavi i veoma lako su se dogovorili da on postane vlasnik "vejčne karte" s brojem 001.

"Pitao sam ga koliko su 'vječnih ulaznica' do sada prodali, ali rekao mi je da još uvijek čekaju prvog navijača koji će se za to opredijeliti. Od prvog momenta mi je ova akcija bila zanimljiva jer imam godišnju ulaznicu i već godinama sam član kluba. Sjajno je što sam dobio priliku da upravo ja kupim prvu ulaznicu i tako uđem na neki način u historiju kluba. Niko ne pamti onog ko je bio drugi. Radim od svoje 15. godine i posljednjih godina veoma dobro stojim finansijski. Nemam djece tako da mi je AIK neka vrsta zamjene za njih", rekao je Kack.

AIK