Preplavljene ulice
34

Ahmedhodžiću i saigračima večeras se naklonio grad u kojem je nogomet nastao

D. P.
Ahmedhodžić sa saigračima pravi slavljeničku paradu ulicama (Foto: Sheffield United FC)
Na ulicama Sheffielda večeras je organizovana slavljenička parada u kojoj su nogometaši Sheffield Uniteda proslavili ulazak u Premier ligu.

Naš reprezentativac Anel Ahmedhodžić i njegovi saigrači izborili su ekspresan povratak u najelitniji rang engleskog nogometa, a kako je sezona završena ranije ove sedmice, za danas je dogovorena proslava titule na gradskim ulicama.

Sheffield, kao grad u kojem je nogomet nastao, znao je pozdraviti svoje heroje. U pitanju je slavljenička parada nogometaša Sheffielda, a na ulice je izašao cijeli grad - odnosno oni koji navijaju za United, a ne gradskog rivala Wednesday.

Igrači Sheffield Uniteda pozdravljali su navijače, slavili na ulicama i popili po koju čašu piva ili soka. Za to vrijeme okupljeni navijači pozdravili su ih velikim ovacijama.

Grad je okićen simbolima kluba od ranog jutra. "Mi smo Premier liga" i "Promocija 2022/2023" ispisano je na transparentima širom Sheffielda.

Ovaj događaj uveličali su i brojni proslavljeni asovi Oštrica iz prethodnih godina, kao i legende kluba koje su imale samo riječi hvale za ovu sezonu u Championshipu. Sheffield United osigurao je direktan prijenos na svom YouTube kanalu.

Uz Sheffield United, direktan plasman u Premier ligu izborio je i tim Burnleya, dok će treći putnik u najjaču ligu svijeta biti poznat nakon što se završi play-off kojeg će igrati Luton, Middlesbrough, Coventry i Sunderland.

Podsjetimo, prethodni dani za reprezentativca BiH Anela Ahmedhodžića ispunjeni su radošću i sretnim vijestima. Ono što je još važnije od poslovnog uspjeha sa Oštricama u engleskom nogometu, sa svojom suprugom Marijanom dočekao je rođenje prvog dijeteta, sina Isaka.