Uskoro postaje otac
52

Ahmedhodžića iznenadila supruga na utakmici karijere: To je to, ispunio sam snove

D. P.
Ahmedhodžić iza sebe ima sezonu života (Foto: Twitter)
Ahmedhodžić iza sebe ima sezonu života (Foto: Twitter)
Sjajni bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić nije krio sreću nakon što je sa svojim Sheffield Unitedom izborio plasman u najjaču ligu svijeta.
Pobjedom nad West Bromwich Albionom sinoć (2:0) Ahmedhodžićev Sheffield United osigurao je plasman u Premier ligu. Oštrice su bile sigurne sinoć, a igra sudbine htjela je da reprezentativac BiH postigne gol kojim je osigurana promocija.

Kao velika zvijezda Championshipa, junak Sheffielda i igrač uvršten u tim sezone, Ahmedhodžić se nakon meča javljao u programu Radio Sheffielda.

Tu je naš reprezentativac otkrio da ga je s tribina bodrila trudna supruga Marijana Cecilija, za koju nije znao da će dolaziti na Bramall Lane.

"Kad sam postigao taj drugi gol, osjetio sam veliko olakšanje i rekao sebi: 'To je to, ovo je Premier liga, ovo je ono što sam želio cijelog svog života. Nakon utakmice, rekli su mi da mi je supruga bila prisutna. Uskoro će roditi bebu, tako da sam bio presretan to čuti i da je bila tu", rekao je zadovoljni naš reprezentativac.

Ahmedhodžić je napravio dužu pauzu što se tiče golova, a iako mu to nije primarni zadatak, ove sezone ih je postigao čak pet u Championshipu.

"Nevjerovatno je postići posljednji gol za promociju. Nisam postigao gol dugo, tako da sam oduševljen, ali velike zasluge idu za ekipu, borili smo se kao tim", dodao je.

Naš reprezentativac je otkrio da je plasman u Premier ligu bio dio cilja kojeg je dogovorio nakon dolaska u United s trenerom Paulom Heckingbottomom. Planove su na kraju i ispunili.