Čekaju ga i Zmajevi
38

Ahmedhodžić zaigrao nakon više od mjesec dana, Englezi otkrili tačan razlog izostanka

D. P.
Ahmedhodžić nije mogao pomoći za poluvrijeme svom timu (Foto: EPA-EFE)
Ahmedhodžić nije mogao pomoći za poluvrijeme svom timu (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački defanzivac Anel Ahmedhodžić konačno se vratio na terene u današnjoj utakmici u kojoj je Bournemouth rezultatom 3:1 slavio protiv njegovog Sheffield Uniteda.

Ahmedhodžić je "misteriozno" nestao uoči početka utakmice protiv Manchester Uniteda sredinom oktobra. Bio je najavljen za tu utakmicu, ali kada su došle službene postave, reprezentativca BiH nije bilo u kadru.

Nakon toga, propustio je još četiri meča u Premier ligi, ali i okupljanje reprezentacije BiH te duele protiv Luksemburga i Slovačke. Iako su iz Sheffield Uniteda govorili da se radi o povredi, nikada nije razjašnjeno šta je tačno bilo u pitanju.

Na svu sreću, Ahmedhodžić se oporavio i vratio danas, a specijalizovana engleska stranica Injury Expert, koja se bavi povredama igrača u Premier ligi, otkrila je da je bh. nogometaš imao problem s istegnutom zadnjom ložom.

Ahmedhodžić se danas vratio u tim Sheffielda i ušao je u igru u drugom poluvremenu utakmice protiv Bournemoutha. Gosti su tada imali dva gola prednosti, a utakmica je na kraju završena rezultatom 3:1 u korist Bournemoutha.

Nema dileme da će naš nogometaš biti u startnoj postavi već u narednoj utakmici ukoliko je povreda u potpunosti iza njega, a nadamo se i da je izgladio probleme s Nogometnim savezom BiH te da će ga selektor Zmajeva Savo Milošević imati na narednom okupljanju, odnosno u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine.