Javno pred kamerama
0

Ahmedhodžić se usprotivio sudijskoj odluci koja ga je gurnula ka drugoj ligi

D. P.
Ahmedhodžić se nije ustručavao komentarisati suđenje (Foto: Screenshot)
Ahmedhodžić se nije ustručavao komentarisati suđenje (Foto: Screenshot)
Kapiten Sheffield Uniteda i reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić stao je pred kamere nakon poraza od Brightona i tu poručio kako se ne slaže s ključnom odlukom sudije iz tog duela.

Galebovi su rezultatom 5:0 savladali Sheffield United na gostovanju i tako popularne Oštrice gurnuli ka drugoj ligi. Ključni detalj susreta bilo je rano isključenje Masona Holgatea, koji je na samom startu dobio direktan crveni karton.

Holgate je napravio start nad Kaoruom Mitomom, a sudija Stuart Attwell mu je pokazao žuti karton. Međutim, pozvali su ga iz VAR sobe i glavni sudija meča promijenio je odluku te isključio Holgatea.

Sheffield United morao je igrati cijeli meč s igračem manje, a to se odrazilo i na rezultat pa su gosti slavili s ubjedljivih 5:0. Tim porazom Oštrice su ostale u katastrofalnoj situaciji na dnu tabele i samo čudo ih može ostaviti u Premier ligi.

Crveni karton možete pogledati ovdje.

Kapiten Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić nakon utakmice stao je pred kamere i bez obzira na moguće posljedice poručio kako to nije bio start za crveni karton.

"Ako me već pitate, to nije crveni karton. Ne mislim da je trebao biti isključen. Po onom što sam ja vidio, nije crveni karton. Možda se u ponovljenom snimku čini oštrije nego što jeste", rekao je nezadovoljni bh. defanzivac za kamere Sky Sportsa.

Trener Sheffield Uniteda Chris Wilder otkrio je kako se Holgate izvinio saigračima zbog starta koji je direktno smanjio šanse ekipe da ostane u elitnom rangu.