Zmajevi ga čekaju
93

Ahmedhodžić se oporavio nakon više od mjesec dana, spreman je za obaveze Sheffielda

D. P.
Ahmedhodžić na treningu (Foto: Sheffield United)
Ahmedhodžić na treningu (Foto: Sheffield United)
Bosanskohercegovački nogometaš Anel Ahmedhodžić oporavio se od povrede i priključio punim treninzima Sheffield Uniteda.
Ahmedhodžić (24) propustio je posljednja tri okupljanja reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prethodno je imao nesporazume s Nogometnim savezom BiH, a na posljednjem okupljanju i porazima od Luksemburga i Slovačke nije prisustvovao zbog povrede.

Nogometaš, koji igra u najkvalitetnijoj ligi od svih bh. nogometaša, ponovo je aktivirao povredu mišića s kojom je i ranije imao problema, a sve se dogodilo nekoliko sati prije početka utakmice protiv Manchester Uniteda u Premier ligi.

Ahmedhodžić je tom prilikom najavljen za nastup (21. oktobar), ali se povrijedio prije utakmice i propustio je taj duel. Nakon toga, izostao je u ligaškim duelima protiv Arsenala, Wolverhamptona i Brightona.

Njegov Sheffield United objavio je danas kako se Ahmedhodžić vratio te će biti u konkurenciji za nastup protiv Bournemoutha u subotu. Nije poznato da li je spreman za start od prve minute.

Vijest dolazi tokom još uvijek neizvjesne situacije na liniji Ahmedhodžić - reprezentacija BiH.

Selektor Savo Milošević na posljednjoj konferenciji za medije govorio je o tome kako se nada da je nesporazum riješen pozitivnim ishodom za sve strane, odnosno da će se Ahmedhodžić naći među Zmajevima u baražu protiv Ukrajine. Milošević je i najavio odlazak u Englesku na dodatne razgovore s igračem koji bi trebao biti nositelj odbrane Zmajeva.