Sezona iz snova
89

Ahmedhodžić s ekipom postavio rekord nakon 134 godine postojanja Sheffield Uniteda

D. P.
Reprezentativac BiH dobija zaslužena priznanja (Foto: Sheffield United FC)
Reprezentativac BiH dobija zaslužena priznanja (Foto: Sheffield United FC)
Naš Anel Ahmedhodžić sa svojim Sheffield Unitedom ima iza sebe sezonu iz snova, a tom prilikom postavljen je i novi klupski rekord.

Sezona Championshipa je završena nakon 46 planiranih kola, a Sheffield United je uz Burnley izborio promociju u Premier ligu. Ostalo je još da se odigraju utakmice play-offa, a između ekipa Lutona, Sunderlanda, Middlesbrougha i Coventryja dobit ćemo još jednog učesnika elitnog ranga takmičenja.

Nakon što je sezona završena, a stvari sumirane, Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića postavio je novi klupski rekord.

Riječ je o broju bodova osvojenom u jednom od elitna dva ranga takmičenja u Engleskoj. Oštrice iz grada kolijevke nogometa nikada nisu osvojile 91 bod u Championshipu ili Premier ligi, kao što su ove sezone, a najviše sezona odigrale su upravo u ova dva ranga.

Podatak je još impresivniji jer je Sheffield United u svojoj historiji osvojio titulu prvaka Engleske, ali nije bio uspješan po broju bodova kao danas. Naravno, razlog je taj što se prije igralo manje utakmica nego danas.

Velike zasluge za to idu i reprezentativcu BiH, pošto je Ahmedhodžić izabran u zvanični tim sezone Championshipa, a i navijači su ga izabrali za najboljeg pojedinca u ovoj godini.