Posao okončan
44

Ahmedhodžić prešao u klub arapskog princa koji je jedan od najbogatijih u Engleskoj

D. P.
Ahmedhodžića čeka borba za Premier ligu (Foto: Malmo FC)
Ahmedhodžića čeka borba za Premier ligu (Foto: Malmo FC)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Anel Ahmedhodžić je postao novi član Sheffield Uniteda, a uskoro će vijest biti potvrđena na zvaničnim stranicama ovog vrlo popularnog kluba iz grada u kojem je nogomet nastao.

Nakon epizode za zaborav u francuskom Bordeauxu, gdje je polusezonu proveo na posudbi i doživio ispadanje u niži rang, Ahmedhodžić se vratio u Malmo i ostvario veliki transfer.

Iako ide u drugi rang takmičenja u Engleskoj, popularni Championship, tu ga čeka jedna od najpopularnijih ekipa iz grada u kojem je nogomet nastao te jedan od najbogatijih klubova na cijelom otoku.

Naime, Sheffield United je u vlasništvu prijestolonasljednika u Saudijskoj Arabiji Abdullaha bin Mosaada bin Abdul Aziza Al Sauda, sina arapskog princa.

S takvim finansijskim mogućnostima popularne Oštrice su glavni favorit za ulazak u Premiership, tako da Ahmedhodžića sigurno očekuje velika borba za ulazak u elitu.

Ahmedhodžić se u ponedjeljak pojavio na ljekarskim pregledima na kultnom Bramall Laneau, gdje je kompletirao sve potrebne procedure i postao novim članom Oštrica.

Da je došlo do dogovora ekipa naveo je i najugledniji novinar Fabrizio Romano koji tvrdi kako su Sheffield i Malmo dogovorili transfer u iznosu od tri miliona funti. Ahmedhodžić je već danima u Engleskoj, a ekipa je u Portugalu na pripremama. Uskoro će im se pridružiti i standardni reprezentativac BiH.

Ahmedhodžić je treće pojačanje Sheffielda za novu sezonu. Oštrice su dovele golmana Adama Daviesa te jednog od najtalentovanijih nogometaša Manchester Cityja Tommyja Doylea koji je stigao na posudbu.