"Bosanska oštrica"
121

Ahmedhodžić ogrnut zastavom BiH u sjajnom videu predstavljen kao novi igrač Sheffield Uniteda

D. P.
Prešao u Englesku (Foto: Sheffield United)
Prešao u Englesku (Foto: Sheffield United)
Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić stigao je u Portugal i tu je potpisao ugovor sa Sheffield Unitedom, a čuveni klub s Bramall Lanea predstavio ga je na sjajan način.
Od ponedjeljka traje transfer Ahmedhodžića iz Malmoa u Sheffield. Mladi bh. stoper je konačno prešao u Englesku, a transfer među Oštrice sada je ozvaničen.

Sheffield United je na sjajan način predstavio Ahmedhodžića. Objavili su videosnimak iz zraka u kojem naš reprezentativac ogrnut u zastavu Bosne i Hercegovine šeta ka golu i najavljuje ulazak u klub.

Snimak je nastao danas u Portugalu, gdje se Sheffield United sprema za novu sezonu u Championshipu u koju ulazi kao glavni kandidat za promociju u elitni rang engleskog nogometa.

Iz kluba su ga nazvali "bosanska oštrica". Naravno, razlog je stogodišnji nadimak Sheffield Uniteda kojeg zovu Oštrice.

Iako ide u drugi rang takmičenja u Engleskoj, popularni Championship, tu ga čeka jedna od najpopularnijih ekipa iz grada u kojem je nogomet nastao te jedan od najbogatijih klubova na cijelom otoku.

Naime, Sheffield United je u vlasništvu prijestolonasljednika u Saudijskoj Arabiji Abdullaha bin Mosaada bin Abdul Aziza Al Sauda, sina arapskog princa.

S takvim finansijskim mogućnostima popularne Oštrice su glavni favorit za ulazak u Premiership, tako da Ahmedhodžića sigurno očekuje velika borba za ulazak u elitu.

Malmo će inkasirati nešto više od tri miliona eura.