Navukao bijes navijača
38

Ahmedhodžić objasnio svađu sa saigračem zbog koje su ultrasi Bordeauxa žestoko napali golmana

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Bh. reprezentativac i nogometaš Bordeauxa Anel Ahmedhodžić osvrnuo se na svađu s Benoîtom Costilom protiv Montpelliera 20. marta, nakon koje su ultrasi Bordeauxa žestoko napali francuskog golmana.

Na današnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice s Lyonom, naš mladi stoper je pokušao objasniti šta se tačno desilo na susretu protiv Montpelliera kada su saigrači imali žestoku raspravu.

"Desilo se nešto što se uobičajeno dešava na terenu. Ne govorim dobro francuski, a Benoit ne baš dobro engleski. Ali, to se često događa na utakmicama. Ono što se desilo na tribinama ne razumijem, ali takve situacije se dešavaju stalno na terenu, u svim timovima. Nogomet je jako emotivan. Ako ne igraš s emocijama, nogomet nije za tebe", kazao je Ahmedhodžić.

Nakon ove svađe, Costil je navukao bijes ultrasa Bordeauxa koji su ga optužili za rasističke uvrede koje im je uputio tom prilikom.

Costil je, sa svoje strane, odlučio podnijeti tužbu protiv navijača za klevetu, a od ovog incidenta više nije igrao u dresu Žirondinaca.