Sezona iz snova
111

Ahmedhodžić dobio prestižno priznanje uz poruku: Kakvo pojačanje, kakav igrač

D. P.
Ahmedhodžić s nagradom (Foto: Twitter / Lincolnshire Blades)
Ahmedhodžić s nagradom (Foto: Twitter / Lincolnshire Blades)
Udruženje navijača Sheffield Uniteda Lincolnshire Blades uručilo je zasluženo priznanje Anelu Ahmedhodžiću za najboljeg igrača sezone.

Ahmedhodžić je u debitantskoj sezoni u Engleskoj izborio promociju u Premier ligu sa svojim Sheffield Unitedom, a svojim sjajnim igrama našao je mjesto i u najboljem timu sezone u zvaničnom izboru Championshipa.

Tokom cijele sezone reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je na visokom nivou, a osim igre u odbrani, napravio je sjajan posao i u napadu pa je tako postigao sedam golova, što mu nije primaran posao.

Njegove igre prepoznali su i navijači. Udruženje navijača Lincolnshire Blades (Oštrice iz Lincolnshirea) uručilo mu je danas specijalno priznanje za najboljeg igrača Sheffield Uniteda ove sezone.

Inače, Lincolnshire Blades je udruženje navijača koji dolaze iz regije Lincolnshire, koja graniči sa Sheffieldom, odnosno regijom Južni Yorkshire. Udruženje ima veliki broj navijača koji svaku utakmicu bodre Oštrice.

"Ponosni predstavljamo da je najbolji igrač udruženja navijača za sezonu 2022/2023 Anel Ahmedhodžić. Kakvo pojačanje, kakav igrač", naveli su iz Lincolnshire Bladesa.