Rekao ono što misli
0

Aguerov sin zbog komentara o kumu Messiju na udaru navijača PSG-a

D. P.
Messi je Agueru mlađem kum (Foto: Instagram)
Messi je Agueru mlađem kum (Foto: Instagram)
Benjamin Aguero, sin legendarnog napadača Manchester Cityja Sergija Aguera, postao je omražen kod navijača Paris Saint Germaina zbog komentara kojeg je ostavio na društvenim mrežama.

Aguero (14) poznat je zbog nevjerovatne nogometne genetike koja nije viđena u svijetu nogometa. S jedne strane, otac mu je Sergio Aguero, a s majčine djed mu je pokojni Diego Maradona. Da stvari budu interesantnije, kum na rođenju bio mu je Lionel Messi.

O prijateljstvu i ljubavi između Sergija Aguera i Lionela Messija ne treba trošiti riječi, a čini se da je i mladi Benjamin od oca naslijedio vezu s Messijem.

Tako je mladi Benjamin odlučio stati u zaštitu Messija, koji se na tužan način rastao s PSG-om. Tokom posljednje utakmice u dresu pariskog kluba, Messi je žestoko izviždan.

Prethodno je potvrđeno da Argentinac neće produžiti ugovor s Parižanima, a karijeru će nastaviti ili u Saudijskoj Arabiji ili u Barceloni. U PSG-u su objavili fotografiju s oproštaja Messija, a Aguerov sin je komentarom izazvao bijes navijača PSG-a.

"Messi je bio prevelik za vaš klub", poručio je Benjamin Aguero i tako privukao veliku pažnju na društvenim mrežama. Bilo je i onih koji su uvrijeđeni komentarom.

"Probudio se i izabrao nasilje", "Messijevo kumče progovara", "Vidite da je naslijedio ponašanje od svog oca, DNK mu ne treba", neki su od komentara na zvaničnoj stranici PSG-a.