Slomio rebro
18

Aguero nakon saobraćajne nesreće: Vozač nije vidio krivinu na vrijeme

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je slomio rebro, napadač Manchester Cityja Sergio Aguero kaže kako su mu doktori preporučili izbjegavanje bilo kakvih aktivnostii, te se nada da će ubrzo napustiti bolnicu.

Podsjećamo, argentinski nogometaš doživio je teško povredu u Amsterdamu, gdje se na putu prema aerodromu vraćao s koncerta omiljenog pjevača Malume, a prve pretpostavke govore da će van terena biti minimalno dva mjeseca.

Nakon nesreće, Aguero je rekao da vozač nije uočio krivinu na vrijeme, te da se iznenada okliznuo i udario u stub.

"Vozač nije vidio krivinu na vrijeme, iznenada se okliznuo i vozilo je počelo da se kliže na cesti. Nakon toga, nije mogao ništa više da uradi i udarili smo u stub", rekao je napadač Manchester Cityja.

Argentinac je otkrio šta su mu doktori poručili te da se nada kako će uskoro izaći iz bolnice.

"Imam slomljeno rebro i doktori su mi preporučili da se odmorim od svih vrsta aktivnosti. Normalna stvar je da me boli, ali ću uskoro izaći iz bolnice", rekao je jedan od najboljih napadač u Premiershipu.

Povreda Aguera znači i veliki problem za mendažera Građana Pepa Guardiolu, posebno iz razloga što ih u sljedećem kolu očekuje derbi meč na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja. Meč se igra u subotu s počekom u 18:30 sati.