Nogomet
21

Aguero: Guardiola je vidio igrača kako tokom masaže koristi mobitel i onda je zabranio internet

Klix.ba
Sergio Aguero i Pep Guardiola (Foto: EPA)
Sergio Aguero i Pep Guardiola (Foto: EPA)
Sergio Aguero smatra da je trener Manchester Cityja Pep Guardiola zabranio internet u trening centru nakon što je vidio jednog igrača kako koristi mobitel za vrijeme masaže.

Guardiola je početkom mjeseca ukinuo wi-fi mrežu, ali i 3/4G mrežu tako da igrači Cityja ne mogu surfati na svojim telefonima.

"Čini se da je jednom ušao u sobu za masažu i vidio jednog od igrača, ne znam koga, kako koristi mobitel i vjerovatno mu se to nije svidjelo. Od tada je 'ukinuo' internet", kazao je Aguero za ESPN.

Napadač Cityja nije znao da je internet isključen i pitao je saigrače šta se dešava. Prvobitno je mislio da ga zezaju kada su rekli da je Guardiola 'ukinuo' internet.

"Nisam znao ništa o tome. Pitao sam šta se dešava i mislio sam da se zezaju sa mnom, ali to je bila istina. Isključio je internet. U svlačionici, sobi za masažu i bazenu mi nemamo internet. Na spratu ima malo 3G konekcije", objasnio je Aguero.

Aguero je u noći s utorka na srijedu promašio penal u porazu Argentine od Paragvaja na domaćem terenu (1:0) u okviru 10. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Argentina je trenutno peta od 10 timova na tabeli. Gaučosi su osvojili 16 bodova, pet manje od prvoplasiranog Brazila.

Naredne subote Aguero će sa Cityjem dočekati Everton u 8. kolu Premiershipa.